آلودگی هوا و بهترین راههای مقابله با آن
نوشته شده توسط : admin

کارشناسان دانشگاه ساوتهمپتون انگلستان بر این پایه راهکار هایی برای حفظ سلامت و افت ابتلا به بیماری های دراثر از آلودگی هوا به افراد پیشنهاد می کنند.

*در خانه و محل کار گل و گیاهانی که هوا را پاک سازی می کنند قرار دهید، این گیاهان مواد شیمیایی سمی حاضر در هوا را جذب کرده، اکسیژن در هوا منتشر می کنند، به این دستور ابتلا به بیماری های تنفسی و سرطان زا در افراد افت پیدا می کند.


*تمیزی و پاک سازی منزل و محل کار نیز یکی دیگر از مواردی است که باعث جلوگیری از گرفتاری به بیماری به ویژه زمان آلودگی هوا می شود. گرد و خاک خود کارگزاری جدی به علت ابتلا به بیماری است. اینچنین کاربرد از روزنه های 2 یا سه جداره هم مانند یک مانع عمل کرده و اجازه ورود گرد وخاک را به فضای داخل نمی دهد.

 

*در تعطیلات عاقبت هفته به مناطق خوش آب و هوا سفر کنید و کمی از محدوده شهری و هوای آلوده آن مسافت بگیرید، این کار افزون بر ازدیاد روحیه باعث تندرستی جسمی و روحی شما نیز می شود.

استفاده به تعداد آب و سایر آشامیدنی ها از جمله چای سبز نیز باعث جلو گیری مواد شیمیایی سمی حاضر در هوا و جمال پوست و جلوگیری از گرفتاری به انواع ناخوشی ها می شود.

 

*از راهانداختن شومینه با سوخت زغال یا چوب و نیز آتش زدن برگ درختان جلو گیری کنید، زیرا باعث آلودگی افزونتر هوا و گرفتاری به مریضی می شود.

*رژیم غذایی سالم حاوی اقسام میوه و سبزی های ارگانیک به خاصه پیاز، چغندر، کلم بروکلی، مواد لبنی و پروتئینی کم چرب، دانه های آجیل، حبوبات و غلات داشته باشید و از مصرف مواد غذایی فرآوری شده، فست فود و نوشیدنی های گاز دار شیرین خودداری کنید. مواد غذایی سرحال به دلیل دارا بودن انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها می تواند عوامل تشدید کننده بیماری های ناشی از آلودگی هوا را از بین ببرد.

 

*وسایل گرمایشی و سرمایشی خانه، محل کار و حتی داخل خودرو را همیشه بررسی کنید، فیلتر ها را به طور مرتب تعویض کنید و از وسایل جدید که قابلیت تصفیه هوا، از بین بردن مواد بیماری زا و میکروب ها را دارند استفاده کنید.

 

*در ساعت هایی از روز که میزان آلودگی هوا کمتر است (میزان وجود آلاینده های هوا را می توانید با استفاده از نرم افزار های موجود در گوشی تلفن همراه شناسایی کنید)، پنجره های خانه و محل کار را به مدت 15 دقیقه بازکنید تا هوا جریان پیدا کند، به دلیل تنفس افراد در فضای بسته میزان دی اکسید کربن افزایش و اکسیژن کاهش پیدا می کند و این خود سبب ابتلای افراد به بیماری می شود، جریان داشتن هوا سبب ورود هوای تازه و سالم به فضای بسته منزل می شود.

 

*برای تمیز کردن منزل و محل کار به جای استفاده از محلول های شیمیایی پاک کننده که حاوی مواد سرطان و آلرژی زاست و سبب آلودگی هوا می شود، می توانید از سرکه، لیموترش و جوش شیرین استفاده کنید و به این ترتیب از بروز بیماری جلوگیری کنید.

 

*استحمام روزانه با میزان آب استاندارد و عوض کردن لباس ها نیز سبب پاک شدن گرد و غبار و آلودگی هوا از بدن و لباس ها می شود و به این ترتیب از بروز مشکلاتی، چون ریزش موی سر، پیری پوست، ابتلا به آسم و آلرژی در افراد جلوگیری می شود.

 

*کودکان، زنان باردار، افراد سالمند، بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی چون آسم، بیماران قلبی، افرادمبتلا به سرطان که شیمی درمانی می شوند از جمله گروه های خطر هستند که در روزهایی که هوا آلوده است نباید از منزل خارج شوند و درصورت نیاز به رفت و آمد در شهر باید از ماسک های فیلتردار استفاده کنند.

در صورت بروز مشکلاتی همچون سرفه، تنگی نفس شدید، تپش قلب، استرس و حالت تهوع در روز هایی که هوا آلوده است به متخصص مراجعه کنید تا با تشخیص کامل مشکل، توصیه های درمانی و پیشگیرانه را به شما معرفی کند.

 

سفارش های طب سنتی برای رویارویی با آلودگی هوا

یک کارشناس طب سنتی گفت: افراد با تقویت مغز، قلب، کبد و کلیه ها باید اثرهای ناخواسته ناشی از ذرات آلاینده موجود در هوا را به حداقل برسانند. محمودرضا فقیهی کارشناس طب سنتی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره آلودگی هوا اظهار کرد: آلودگی هوا به علت پدیده وارونگی هوا بیشتر در فصول پاییز و زمستان اتفاق می افتد.

 

وی بیان کرد: آلاینده های هوا اکسیدان هایی هستند که روی اعضای رئیسه بدن (مغز، قلب و کبد) و کلیه ها اثر می گذارند؛ ما می توانیم با مصرف مواد غذایی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، اثرهای مخرب این اکسیدان ها را خنثی کنیم.

 

این کارشناس طب سنتی افزود: بدن به صورت طبیعی با اکسیدان های متعددی مواجه است. طبق مطالعات علمی صورت گرفته در هر ثانیه هر سلول بدن بیش از هزار بار تحت تاثیر اکسیدان ها قرار می گیرد، اما سیستم دفاعی بدن با این اکسیدان ها مقابله و اثر آن ها را خنثی می کند. باید با تقویت مغز، قلب، کبد و کلیه ها اثرهای نامطلوب آلاینده های موجود در هوا را به حداقل برسانیم.

 

فقیهی تاکید کرد: با توجه به اینکه آلودگی هوا بیشتر در فصول سرد سال مانند پاییز و زمستان اتفاق میافتد بنابراین افراد باید از مصرف مواد غذایی که سبب افزایش خشکی در بدن می شوند، پرهیز کنند؛ زیرا با استفاده از مواد غذایی خشک ماندگاری سموم در بدن بیشتر می شود. اشخاص باید مواد سرخ کردنی، غذاهای کنسرو شده و فست فودها همچنین مواد غذایی ترش یا شور را کمتر مصرف کنند، زیرا استفاده از این مواد غذایی به ویژه در افرادی که مزاج سرد و خشک دارند موجب می شود که اثرهای مخرب این آلاینده ها در بدن بیشتر شود.


وی تاکید کرد: افراد باید از مصرف مواد غذایی مانند عدس، گوشت گاو و گوساله و حجم زیادی از مواد غذایی تند مانند سیر پرهیز، همچنین آن ها باید مایعات را به اندازه کافی مصرف کنند، زیرا در این صورت سموم در بدن رقیق و به راحتی از بدن خارج می شوند. از نوشیدنی هایی که مصرف آن در روزهای آلوده ضروری است، می توان به شیر اشاره کرد. ایضاً در این روزها افراد باید غذاهای بخارپز و آب پز را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

 

این کارشناس طب سنتی گفت: افراد باید در روزهای آلوده از سبزیجات قرمز، زرد و نارنجی رنگ زیادتر استفاده کنند، مصرف سبزی هایی مانند گشنیز، جعفری، تره، کرفس، خرفه، ریحان، کلم و گل کلم، هویج، سبزی خوردن، پیازچه و میزان کمی از سیر در روزهای آلوده ضروری است، همچنین افراد باید در این روزها از لیمو ترش نیز در برنامه غذایی خود استفاده کنند.

 

اینچنین افراد باید در روزهای آلوده آش و سوپ هایی مانند، آش سبزیجات، آش گشنیز، سوپ گشنیز، آش انار، آش سماق و به طور کلی آش هایی که طعم ترش و ملس دارند، مصرف کنند، زیرا این آش و سوپ ها کمک می کنند که سموم از بدن دفع شوند.

 

وی بیان کرد: در روزهایی که آلودگی هوا شدید است افراد نباید یبوست داشته باشند، زیرا یبوست اثرهای مخرب ذرات آلاینده موجود در هوا را در بدن تشدید می کند به این دلیل افراد باید روزانه یک تا 2 بار اجابت مزاج داشته باشند.

 

این کارشناس طب سنتی افزود: افراد برای رفع یبوست باید انجیر و آلو یا آب جوش و خاکشیر را به صورت ناشتا با کمی شکر سرخ یا سکنجبین میل کنند، ایضاً دَم کرده گل سرخ، سنا، فلوس و تمبرهندی نیز به از بین رفتن یبوست کمک شایانی می کند.

 

فقیهی اصرار کرد: افراد برای تقویت دِماغ (مغز) و قلب باید میوه هایی مانند بِه، بالنگ، سیب و لیمو را بو کنند، ایضاً مصرف دَم کرده هل، دارچین و زعفران و بوییدن گلاب نیز نقش موثری در تقویت مغز و قلب دارد.

 

وی تاکید کرد: بخور اکالیپتوس و تخم گشنیز نیز مغز را تقویت و ترشحات سینوس ها را تخلیه می کند؛ بنابراین افراد هر شب قبل از خواب باید به مدت ده دقیقه این بخور را انجام دهند، سپس با استفاده از داروهای عطسه آور مانند پودر انفیه مخاط بینی را تحریک و عطسه کنند همچنین افراد برای تحریک مخاط بینی می توانند از گوش پاک کن آغشته شده به روغن کره یا استنشاق تخم گشنیز پودر شده نیز کمک بگیرند. اشخاص پس از عطسه کردن باید بینی خود را بشویند و با کمی روغن بنفشه و بادام داخل بینی خود را چرب کنند.

 

این کارشناس طب سنتی گفت: از جمله مواد غذایی مقوی کبد می توان به آب انار، آب زرشک، شربت انار، دمنوش دارچین، مویز، عرق کاسنی و شاه تره و دم کرده کاسنی اشاره کرد. مصرف شیر بادام نیز رطوبت بدن را حفظ و سموم را از بدن خارج می کند. برای تهیه شیر بادام باید 10 عدد بادام را پوست بگیریم سپس آن ها را آسیاب و با یک لیوان شیر یا آب و یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنیم.

فقیهی ابراز کرد: برای تقویت کلیه ها افراد باید روزانه به مقدار کافی آب بنوشند، اینچنین صرف عرق خار شتر و خارخاسک و آب جوش با خاک شیر نیز باعث تقویت کلیه ها می شود.

وی اصرار کرد: دمنوش ها نیز در روزهای آلوده کمک می کنند که بدن اثرهای ناپسند ناشی از آلاینده ها را به حداقل برساند. از جمله این دمنوش ها می توان به بابونه، گل گاو زبان، بهار نارنج، زعفران، هل، ترخون و مرزه اشاره کرد.دمنوش آویشن، لیمو عمانی و عناب نیز برای مقابله با آلودگی هوا موثر است، اینچنین افراد باید در روزهای آلوده دمنوش بابونه، گل گاو زبان، زعفران و بهار نارنج را همراه با عناب بهره گیری کنند.

این کارشناس طب سنتی تاکید کرد: افراد برای تقویت قلب، مغز و کلیه ها باید یک لیوان عرق خارخاسک را به نقطه جوش برسانند آنوقت یک قاشق مربا خوری از هر یک گیاهان اسطوخودوس، گل گاو زبان و یک قاشق چای خوری سنبل الطیب را به همراه کمی لیموعمانی به آن اضافه کنند.

 

وی اصرار کرد: افراد برای ضدعفونی کردن محیط خانه باید گیاهانی مانند پوست انار یا ریشه بادام تلخ، میوه به، برگ بید، گل زعفران، عود، مُشک، عنبر و اسپند را به صورت جداگانه یا ترکیب با هم دود کنند.


فقیهی یادآور شد: مردم در روزهای آلوده باید فضای خانه را نیمه نمناک نگه دارند برای این هدف باید از بخور آب، گلاب و لیمو بهره گیری کنند.

منبع: matab98




:: بازدید از این مطلب : 108
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 فروردين 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: